Chapter 5; "The Rain" Questions and Answers For class 10 Free read and Download

Questions and Answers

  • The Rain      

English class 10th Chapter 5




 


CLASS 10
PUNJAB BOARDs,
FEDERAL BOARD,
MIRPUR BOARD...

DOWNLOADING LINK BELOW





                                      

                                                                QUESTIONS GIVEN WITHIN THE LESSON




Q: What do the rich and the poor leaves stand for?


Ans: The rich leaves means top growing leaves. The poor leaves means lower thin yellowish leaves. The rich enjoys all the blessings of the creator.


Q: Do you also like the sun coming out after rain? Why?


Ans: After rain, the sun shines bright. It imparts radiance to every beautiful thing. And, everything feels alive. Therefore, I like the sun coming out after rain.


                                    Exercise Questions and Answers



Q1: What does the poet hear in “The Rain”?


Ans: The poet hears the sweet noise of rain drops falling on the leaves.


Q2: What according to the poet is a sweet noise?


Ans: The sound of rain drops falling on the leaves seems to be lovely and pleasant . Thus the poet calls it a sweet noise.


Q3: What will happen after the rain stops?


Ans: After the rain, the sun will come out of clouds with silvery lining. It will shine bright. It will be a beautiful sight.


 Q4: How does the sun come out after rain?


 Ans: After the rain, the sun  through the clouds.It shines bright. It shines equally upon all.


Q5: How does the light fill the drops? 


Ans: After the rain, the sun shines bright. The sunshine fills every dark drop with light. Every drop begins to shine in the rays of the sun.


Q6: What makes the scene lovely?


Ans: After the rain, the atmosphere is washed. The sun shines bright. Everything begins to shine in the rays of the sun. Thus the whole scene becomes very lovely and attractive.



The Fun Guy

Hello I am Adnan Karim, a Student, blogger, Programmer. I am Here To Help You. You Can ask me Anything at https://www.Ask.fm/adnanskiwordy

No comments:

Post a Comment