Chapter 11 ; "Great Expectations" Questions and Answers For class 10

           Questions  

 and

   Answers

English Class 10 Chapter 11

  • GREAT EXPECTATIONS
 
https://1.bp.blogspot.com/-mEqFF1ms4ls/VaZfmfSPtGI/AAAAAAAAARw/e4yNB8Ibyrw/s320/Untitledfff.png


CLASS 10
PUNJAB BOARD,
FEDERAL BOARD , 
MIRPUR BOARD,
FAISALABAD BOARD, etc.
NOTES

                               QUESTIONS GIVEN WITHIN THE LESSON

Q: Have you read any novel by Charles Dickens?
Ans: Yes, I have read two novels by Charles Dickens. They are 'David Copperfield' and 'Great Expectations'.

Q: What kind of boy was Pip?
Ans: He was a kind boy. He was a lonely orphan. He had to suffer the cruel treatment of his sister.

Q: What changed Pip's life?
Ans: A man whom Pip fed in his misery helped Pip later with money.Thus Pip got education in London due to that man's help. This changed his life.

 Q: How did Pip become a successful businessman?
Ans: First, Pip worked as a clerk. Then by hard work he became of the owners of an insurance firm.Thus he became a successful businessman.
.



                                 Exercise Questions and Answers

Q1: Who looked after Pip after the death of his parents?
Ans: His sister and her husband looked after Pip after the death of his parents.

Q2: Who was Joe and how did he treat Pip?
Ans: Joe was Pip's sister’s husband. He loved Pip and treated him like a father.

Q 3: Why did Pip give food and drink to the prisoner?
Ans: Pip gave food and drinks to the prisoner as he was very kind and gentle.

Q4: What happened to the prisoner?
Ans: The prisoner was recaptured by the soldiers.

Q5: Why did the prisoner support Pip?
Ans: The prisoner supported Pip because Pip had been kind to him.

Q6: What happened to the prisoner’s wealth after his death?
Ans: After the prisoner's death, all his wealth was occupied by the government.

                                                

BY. Prof. MUSARRAT HUSSAIN
       


LIKE US ON FACEBOOK AND FOLLOW ON GOOGLE +

ON GADGET ON SIDE AND BELOW THE BLOG

The Fun Guy

Hello I am Adnan Karim, a Student, blogger, Programmer. I am Here To Help You. You Can ask me Anything at https://www.Ask.fm/adnanskiwordy

No comments:

Post a Comment